donderdag 28 oktober 2010

Van A tot Zet -> pluizuit


Wally De Doncker en Jurgen Walschot deden het al met één letter, die ook een cijfer is: Het verhaal van O. In dit boek komt het hele alfabet aan de beurt. Elke letter heeft zijn vaste plaats, ook al zijn er sommige letters die graag eens van plaats zouden wisselen, of die vinden dat sommige letters te veel plaats innemen. En elke letter heeft een eigen klank, gevoel, vorm en karakter. A is de winnaar, B waant zichzelf de sterkste, C is wat schizofreen, want soms is hij een see en soms een kaa, … Er wordt heerlijk op los gefantaseerd, zowel in tekst als in beeld. Er wordt gespeeld met lettertypes en –groottes, die vorm en inhoud tot één onlosmakend geheel verbinden. Bovenop al dit kijk- en leesplezier is er ook nog een cd vol luisterplezier. Bij elke letter werd een lied gecomponeerd door Florejan Verschueren, elke letter in een andere muziekstijl. De liedjes worden o.a. gezongen door Jelle Cleymans en Riet Muylaert. Een heerlijk inspirerend boek vol letterpret, dat het alfabet speels tot leven brengt. Een aanrader!

Inge Umans op pluizuit
oktober 2010

De recensie van Het verhaal van O:


Een erg origineel boekje over een unieke letter die tegelijk ook een cijfer is. De O is erg vol van zichzelf, hoewel hij eigenlijk leeg is. Hij vindt zichzelf de mooiste letter van het alfabet en hoopt op een dag, later als hij wijzer is, als eerste te kunnen staan. Als cijfer 0 staat hij al vooraan in de rij en daar is hij erg blij om.

Omdat de schrijver van deze letter/cijfer een personage met een eigen karakter maakt, werkt het boek inspirerend en nodigt het uit om verder te fantaseren en filosoferen over cijfers en letters. Het boekje is een mooie samenwerking tussen auteur en illustrator. Er wordt gespeeld met vorm én inhoud, wat resulteert in een leuke bladschikking, met uitgekiende typografie en kleurgebruik. Leuke spielerei met een humoristische ontknoping.

Inge Umans
maart 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten