woensdag 18 augustus 2010

verschrikkelijke verhalen...


Heerlijk verschrikkelijke verhalen zijn het in 'De verschrikkelijke verhalen van het zwarte schip', een jeugdboek voor 9+.
Het boek stond al een hele tijd, ongelezen, op het boekenrek te 'blinken', want ik kocht het in de eerste plaats voor de prenten. Ik heb altijd al een zwak gehad voor gearceerde pen en inkt tekeningen. Toen ik het boek in de winkel vond, dacht ik eerst dat het werk van Edward Gorey was. (Hoewel deze al een tijdje overleden is.)


Maar het gaat dus om het werk van illustrator David Roberts en ondertussen zit ik dus over de helft en het leest aangenaam weg. Er is een kapstokverhaal waarin een broer en zus tijdens een hevige storm een jongeman in huis laten, die wil schuilen voor het onweer. Deze laatste vertelt de verschrikkelijke verhalen, deze spelen zich altijd af aan boord van een of ander schip. Na elk verhaal keer je terug naar de broer en zus en de bevreemdende spanning tussen hen en de vreemdeling.
Ik wil het boekje echter niet in één trek uitlezen, veel fijner is om elk verhaaltje voldoende tijd te geven. Bij sommige verhalen zou ik zelf meteen prenten willen maken. Zeker het verhaal met de kat of de slakken. Wat een droom van een opdracht voor een illustrator.
Op mijn verlanglijstje staat alvast 'De verschrikkelijke verhalen van oom M.' Nog een mooiere kaft (jawel vogeltjes in de bomen ... ) Over de illustrator kan ik niet meteen veel terug vinden. google afbeeldingenMisschien toch nog ééntje lezen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten