maandag 17 november 2014

pelgrimsjaren

Tijdens de zomermaanden lees ik meestal een boek van Haruki Murakami. Vorige jaren waren dat onder andere 'Kafka op het strand', 'Norwegian Wood', '1Q84',... en dit jaar nog 'de opwindvogelkronieken'. Om de zomer nog wat te rekken las ik de voorbije week 'De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren', met op de achtergrond de muziek van Franz Liszt.
Muziek speelt in de boeken van Murakami steeds een grote rol. Ondertussen heb ik de gewoonte om de geciteerde muziek te beluisteren tijdens het lezen... Een aanrader! De leeservaring blijft ook kleven aan de muziekstukken. Zo kan ik 'Norwegian Wood' van de Beatles niet meer loskoppelen van het gelijknamige boek en hoofdpersonage Watanabe...


 Na het lezen van 'de pelgrimsjaren' zocht ik nog wat informatie over het werk van Liszt,... wat had die man een karakterkop zeg! Ideaal om eens een tekening van te gaan maken... En hoog tijd om dat nieuw schetsboek uit te testen ;-) (Waarvoor dank Paul!)
Maar op het allerlaatste nippertje is het toch een portret van Haruki Murakami geworden... mét kat!


4 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om zien wanneer een handgemaakt tekenboek goed wordt gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessante post... Ik ben ook een fan van het werk van Haruki Murakami! Ergens op mijn blog staat een uitgebreide boekbespreking.
  Mooi portret dat je van hem hebt gemaakt. Het is weerom de moeite om je blog (helaas zo nu en dan) op te volgen.

  Vriendelijke groet,

  nele.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon het niet meteen vinden maar ik volg je blog nu op dus als ik eens wat meer tijd heb om te grasduinen...

   Verwijderen