dinsdag 20 oktober 2015

Leesbevordering

BOEKEN DIE LEESBEVORDERING HOOG IN HET VAANDEL DRAGEN...
26 letters, 26 verhalen. Schrijver Wally De Doncker laat elke letter aan het woord. Illustrator Jurgen Walschot giet letters in bontgekleurde carnavalskostuums in plaats van saaie nieuwe jasjes.
(...)
"“Van A tot Zet” is stout genoeg, neemt het niet te nauw met conventies en laat letters van hun meest speelse kant zien. Ideaal voor jonge lezers die de saaie schoolletters beu zijn. Het alfabet zoals u het nog nooit eerder zag."

gelezen op this is how we read

Auteur :
Wally De Doncker

Illustrator :
Walschot Jurgen

Omschrijving :
26 letters, 26 verhalen, een alfabet vol geheimen. In Van A tot ZET stellen alle letters van het alfabet zich aan je voor. Ze vertellen over hun vorm, klank, plaats en gevoelens. Maak kennis met overmoedige A en sterke B, moeilijke Y en verliefde Z. Want letters zijn net zoals mensen….

Letters en schrijvers zijn een bijzonder duo. Ze vertrouwen elkaar hun grootste geheimen toe. In van A tot ZET laat WALLY DE DONCKER alle letters aan het woord in grappige, speelse teksten. Samen met de opvallende illustraties van JURGEN WALSCHOT en de fijne luisterliedjes van FLOREJAN VERSCHUEREN wordt het alfabet tot leven gebracht. Een bijzonder boek om na te denken over letters, klanken en taal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten