dinsdag 30 november 2010

Het grote Sinterklaasboek -> Metro

Binnenkort komt de Sint langs (tenminste als hij de sneeuw en de kou weet te trotseren)en met twee kleuters in huis zal ik het geweten hebben. Vorige week (her-)ontdekte Jules, het grote Sinterklaasboek. En deze keer was het wel het moment om eruit te vertellen. Voor hem zou de Sint elke maand mogen langskomen. Dus lees ik elke avond voor uit eigen werk. 't Is eens wat anders.

Gisteren stond dit in de metro. Let op het mooi geïllustreerd... Jules is er ook wel over te spreken. Zelfs zijn juf moet het ontgelden. 'Mijn papa kan toch beter tekenen!' Klinkt wel een stuk minder cool dan 'mijn papa is politieagent en heeft een geweer...'

zondag 14 november 2010

Over Zee

Vorige week werd de Zoute Zoen uitgereikt op de boekenbeurs... Winnaar was Marleen Nelen met haar boek Over Zee. Hier kan je alvast een fragment lezen...


en ik mocht hiervoor de kaft maken.

dinsdag 2 november 2010

a toad


Vandaag startte iTunes met The Doors' Riders on the Storm, waarin Jim vrolijk zingt: there's a killer on the road, his brain is squirmin' like a toad...
Jawel een pad dus... En die kunnen blijkbaar vreemde geluiden maken!



't ziet er wel eerder een grote kikker uit...
tja niet voor niets noemt de site stupid videos.

correspondance


Wie in deze donkere tijden neigt naar nostalgie moet zeker de expo Correspondance eens bezoeken. Je zult er zeker een aantal keer opmerken dat het vroeger toch beter was... ;-)

Van 18 september tot en met 24 december 2010 in het Archief van de Stad Brussel.

De tentoonstelling Correspondentie. Brussel van de ene eeuw naar de andere is een voorbeeld van 'herfotografie'.

Herfotografie houdt in dat een nieuwe opname gemaakt wordt die correspondeert met een oudere foto, waarbij het originele gezichtspunt, de instelling van de camera en andere parameters zoals het seizoen, het licht,… zo veel mogelijk gerespecteerd worden.

In het begin van de 20ste eeuw werd Brussel fotografisch vastgelegd en verspreid via de ansichtkaart. Nu, 100 jaar later, keert fotograaf Gilbert Fastenaekens terug om de plaatsen van de postkaarten te 'herfotograferen'. De postkaart en de hedendaagse foto zijn telkens te zien in de tentoonstelling.

De oude ansichtkaarten en hun hedendaagse tegenhangers tonen op die manier de grote of kleine gedaanteverwisselingen van de stad.


Hier kan je alvast enkele beelden bekijken...