dinsdag 25 mei 2010

Van A tot Zet


Vanochtend wees Wally De Doncker, auteur van Van A tot Zet me op de volgende Nederlandse recensie:

Moet je kindje nog het ABC leren? Dan is dit boek een waanzinnig leuke aanrader! Over iedere letter is een grappig verhaaltje geschreven. Op deze manier maken peuters en kleuters spelenderwijs kennis met de verschillende letters, hun looks en de wijze waarop ze worden gebruikt. De tekst is erg leuk vormgegeven, met veel grappige details, zodat ook de uitstraling van het boek een uitnodiging vormt, het boek vaak te pakken. Met maar liefst 26 leuke en vooral nuttige verhaaltjes!
De bijgeleverde cd, maakt het boek tot een complete parel! Over elke letter is namelijk een heel leuk liedje gemaakt. Soms met tekst, soms alleen geneurie van een klank maar allemaal even melodieus en prachtig naar te luisteren! Binnen no time heeft je peuter of kleuter met dit boek, het alfabet onder de knie! Wedden?!


Op de site van de standaard boekhandel wordt het boek als volgt aangekondigd:

A is de winnaar!... en na ZZZ is er niks meer. Maar daartussen! Wat een letterpracht in dit boek met mooie tekstjes over alle letters. Iedere letter krijgt een persoonlijkheid en kissebist met de andere letters. B is er bijvoorbeeld helemaal niet over te spreken dat hij altijd op de tweede plaats komt en hij vindt dat de jaloerse C kan zeuren als geen ander. Dat hij, als B, een dikke buik krijgt. So what? Maar gelukkig heeft hij geen billen, want 'dat zou geen zicht zijn'. Dit boekje is speels, amusant en prachtig geïllustreerd. Bovendien zit er een cd bij met fijne luisterliedjes. Een aanrader voor jonge lezers.

Oordeel zelf:Enkele geluidsfragmenten zijn op de site van Davidsfonds uitgeverij te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten