woensdag 7 maart 2018

Relmuis!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een jeugdboek maakte...
maar kijk daar is 'Relmuis!' een verhaal van Frank Pollet en Moniek Vermeulen.
Ik mocht me inleven in het stoere hoofdpersonage Frida, die niet op haar mondje gevallen is en zich volledig laat gaan in haar dagboekfragmenten. Tekenen als een 12 jarige. Jawel we zijn niet vies van een uitdaging... Maar gaandeweg ben ik wel gaan houden van de Frida in me, dat smaakt naar meer ;-)

Mohammad en Frida moeten niets hebben van de nieuwe leerkracht Engels. Hij noemt hen ‘kindjes’, geeft veel te veel leerstof en voert een takenlijst voor de hele klas in. Bovendien laat hij ook Frida klaslijsten wegbrengen, zelfs al zit ze in een rolstoel. En geeft hij Shanya nu echt te weinig punten? Tijdens de repetities voor het klastoneel loopt het conflict volledig uit de hand. Maar misschien heeft deze leraar wel een reden voor alles wat hij doet?

cover Relmuis (foto's geplukt van de facebookpagina van Frank Pollet)
En het is niet alleen Frida die zich volledig liet gaan!
Oh ja, en naar aanleiding van het verschijnen van 'Relmuis!' schrijft uitgeverij De Eenhoorn een schrijfwedstrijd uit voor de vijfde en zesde leerjaren:


Meer info:

RELMUIS!  uitgeverij De Eenhoorn

ISBN 9789462912892

- IJzersterk schoolverhaal over klas 1C en hun nieuwe leraar

- Geschreven zoals jongeren vandaag communiceren: fragmentarisch opgebouwd uit chats, telefoongesprekken, dagboekfragmenten, smartschoolberichten, screenshots ...
- Heerlijk eerlijk en zonder drama over actuele maatschappelijke thema’s zoals racisme en handicap

Meeslepende scrapbook-roman met chats, cartoons, screenshots, dagboekfragmenten en telefoongesprekken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten